06 - 30706264 ineke@muzien.nl

Ineke Wentink

Muziek speelt sinds mijn kinderjaren een heel belangrijke rol in mijn leven. Nadat ik een paar een keer een concert had bezocht van de plaatselijke fanfare wist ik het, ik moest en zou saxofoon gaan spelen, zoveel mogelijk en op zoveel mogelijk plekken. Ik ben lid geworden van de Fanfare en de muziekschool en meer en meer kwam het besef dat spelen en lesgeven datgene was wat ik wou doen en waar ik al mijn energie en passie in zou steken.

Ik ben daarom gaan studeren op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Leo van Oostrom en afgestudeerd als Docerend Musicus. Vanuit het besef dat muziek maken nog meer waarde krijgt als je het met anderen doet ben ik directie gaan studeren aan het Conservatorium in Alkmaar.
Later ben ik ook nog klarinet gaan studeren bij Leon Bosch. Met deze achtergrond ben ik als saxofoon- en klarinetdocente en dirigente professioneel actief.

Docente

Als docente geeft ik zowel privéles als groepsles aan leerlingen van elke leeftijd en elk niveau. Uitgangspunt is spelplezier en het ‘veroveren’ van het instrument ieder op zijn eigen tempo.

Ik hecht ook veel belang aan het samenspelen en heb daarom verschillende ensembles zoals de Bende van Sax en een ensemble voor beginnende volwassenen die klarinet/dwarsfluit of saxofoon spelen. Hier spelen leerlingen en niet leerlingen samen met veel plezier en verzorgen wij optredens. Indien er geen goede bladmuziek voor handen is arrangeer ik de stukken zelf.

Als dirigente begeleid ik ensembles van zeer diverse samenstelling waar naast hout ook koper en slagwerk instrumenten zijn opgenomen. Zowel als saxofonist als dirigent ben ik zeer actief in musicals, een mooie vorm van samengaan van zang en instrumentale begeleiding. Voor al mijn activiteiten geldt als uitgangspunt het gezamenlijk ontdekken van al het moois dat muziek maken te bieden heeft. Dat is mijn drijfveer.